Acest site foloseste sistemul de COOKIES pentru salvarea anumitor informatii despre vizita dvs. Utilizand site-ul nostru sunteti de acord cu folosirea acestora. Aflati mai multe detalii.

 
 

Harta de acces


Vezi harta locatie Vezi harta locatie
 
 

Cum ajungi la noi

Coordonate GPS
N 45° 47' 24.02'' E 24° 8' 56.29''

 
 

Vremea in Sibiu

Calatoresti in Sibiu ?

Vezi prognoza meteo pentru urmatoarele zile pentru a sti exact cum va fi vremea.

vezi vremea
 

Contact

Calea Dumbravii nr 2-4, Sibiu
Tel. rezervari : (+40)269/218100
E-mail : H6806-RE@accor.com
Tel : (+40)269/218100
Fax : (+40)269/215120

 

Ai o intrebare?

Acceseaza pagina noastra de intrebari frecvente pentru detalii si raspunsurile la cele mai frecvente intrebari.
In cazul in care nu gasesti ceea ce cauti, suna la numarul afisat mai sus sau contacteaza-ne pe email, iar noi iti vom raspunde in cel mai scurt timp.

 

Ai cateva orele libere si nu sti ce sa faci? Pozitionarea Hotelului Ibis Sibiu iti ofera posibilitatea de a vizita o serie de obiective turistice importante…

Pentru a face cunostinta cu orasul Sibiu iti prezentam un scurt istoric:
“Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi asezari, probabil slave, imediat dupa mijlocul secolului al XII-lea, de colonisti sasi din teritoriul Rin-Mosela. Prima mentiune a cetatii este facuta in 1191, sub numele Cibinium, intr-un document ecleziastic de la Vatican. Doua secole mai tarziu se transforma intr-un important centru de comert, dupa care este declarat oras, iar la scurt timp devine si capitala Transilvaniei”.

In momentul de fata orasul Sibiu este unul din cele mai importante orase din Transilvania, cu un remarcabil potential de dezvoltare economica. Majoritatea populatiei este reprezentata de romani, care convietuiesc impreuna cu germanii, descendenti ai colonistilor saxoni, unguri, rromi si evrei.

Hotelul Ibis Sibiu este localizat in centrul cultural, economic si de business al orasului, pe principala artera: Calea Dumbravii. Din princina acestei pozitionari nu ai nevoie de foarte multe ore pentru a putea explora cele mai importante obiective turistice, care te duc intr-o calatorie in vremurile apuse de care mentionam mai sus.

 
Pietele din Centrul Istoric
 
Pietele din Centrul Istoric

Centrul Istoric al Sibiului vizeaza trei dintre cele mai importante piete din tara. Piata Mare, care este centrul orasului si kilometrul 0, un loc cu o istorie de peste 500 ani, Piata Mica sau vechiul centru comercial al urbei, un loc cu o istorie de peste 700 ani si Piata Huet, care este intrarea propriu zisa in fortificatie.

MAI MULTE DETALII
 
 
Palatul Brukenthal
 
Palatul Brukenthal

 Muzeul Brukenthal este cel mai mare muzeu din Sud-Estul Europei si primul deschis oficial in Romania, in anul 1817. Cladirea care gazduieste muzeul este situata in cel mai important loc din Sibiu, in Piata Mare si este unul din cele mai insemnate monumente construite in stil Baroc din Romania. A fost construita de Samuel von Brukenthal, prima temelie fiind pusa cu aproximativ 250 ani in urma.

MAI MULTE DETALII
 
 
Podul Minciunilor
 
Podul Minciunilor

Anul acesta se implinesc 154 ani, de cand podul metalic, pietonal, care face legatura intre Orasul de Jos si cel de Sus din Sibiu este traversat zilnic de sute de persoane. Aceasta este a treia cea mai veche pasarela din tara si poarta numele de Podul Minciunilor.

MAI MULTE DETALII
 
 
Pasajul Scarilor
 
Pasajul Scarilor

La fel ca Podul Minciunilor si Pasajul Scarilor a fost construit in scopul de face legatura intre Orasul Nou si cel Vechi. Momentul construirii pasajului este inca un subiect incert, exista voci care sustin ca in secolului al XIII-lea, altele ca in secolul al XIV-lea, insa ceea ce este sigur este faptul ca necestitatea lui a fost pentru a face o legatura de nivel intre cele doua orase.

MAI MULTE DETALII
 
 
Piata Unirii Sibiu
 
Piata Unirii Sibiu

Piata Unirii este una dintre cele mai aglomerate zone ale Sibiului, mai exact, locul unde se intersecteaza principalele bulevarde care traverseaza orasul: (B-dul Vasile Milea, B-dul Corneliu Coposu, B-dul Victoriei, Calea Dumbravii, Str.Emil Cioran, Str.Revolutiei, Str.Cetatii, Str.Nicolae Balcescu).

MAI MULTE DETALII
 
 
Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA
 
Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA

Muzeul Astra este un obiectiv turistic care nu poate fi ratat. Intr-adevar un mic dezavantaj este faptul ca este localizat la 4 kilometri oras, in Padurea Dumbrava, insa accesul se face foarte usor, iar odata ajunsi acolo va veti da seama ca dezavantajul se transforma in avataj si ca o plimbare in acest loc ar fi meritat orice sacrificiu.

MAI MULTE DETALII
 
 
Catedrala Mitropolitana Sfanta Treime
 
Catedrala Mitropolitana Sfanta Treime

Catedra Ortodoxa Sfanta Treime din Sibiu are nici mai mult, nici mai putin de 111 ani. A fost construita pe locul unei biserici grecesti si este o copie la scara redusa a Catedralei Sfanta Sofia din Constantinopol. Catedrala are 53,10 m lungime si 25,40 m inaltime. O vizita pana la aceasta catedrala este obligatorie atunci cand ajungi in Sibiu, indiferent daca ai sau nu timp pentru explorat obiective turistice.

MAI MULTE DETALII
 
 
Biserica Evanghelica Sfanta Maria
 
Biserica Evanghelica Sfanta Maria

Una dintre cele mai mari si mai impresionante cladiri gotice din Transilvania este Biserica Evanghelica Sfanta Maria, localizata in centrul Pietei Huet. Constructia are aproximativ 700 ani si este dominata de un turn de 73.34 metri, lucru care ii da titulatura de cea mai inalta constructie medievala din Romania.

MAI MULTE DETALII
 
 
Zidurile Cetatii
 
Zidurile Cetatii

Cetatea a caror ziduri se pot vizita la doar cateva minute de mers pe jos de hotelul Ibis a fost construita aproximativ in anul 1191, de civilizatia unei vechi asezari din acele timpuri, cel mai probabil slave. In 1242 a fost atacata, in mare parte distrusa si cucerita de hoardele mongole, iar din secolul al XIV-lea a fost transformata intr-unul din cele mai importante centre de comert din Transilvania.

MAI MULTE DETALII
 
 
Casa cu Cariatide
 
Casa cu Cariatide

Casa cu Cariatide este una din cele mai interesante constructii din Sibiu, ridicata intre 1801 si 1802, imediat dupa ce a fost finalizata constructia Palatului Brukenthal. In anul 1781, a fost emisa o ordonanta de imparatul Iosif al II-lea prin care s-au deschis portile Sibiului si pentru alte nationalitati.

MAI MULTE DETALII
 
 
Parcul Astra
 
Parcul Astra

Ideea construiri unui parc in aceasta locatie, la cateva minute de mers pe jos de Ibis, a fost din anul 1869, insa s-a materializat numai cu 10 ani mai tarziu. De atunci in inima Sibiului exista aceasta oaza verde, care poarta numele de Parcul Astra. Acesta gazduieste un panteon al unor personalitati romanesti, cum ar fi Gheorghe Lazar, Andrei Saguna, Badea Cartan si multi altii. 

MAI MULTE DETALII
 
 
Teatrul National Radu Stanca
 
Teatrul National Radu Stanca

Sibiul este un oras in care primele spectacole de teatru se jucau inca din secolul al XVIII-lea. La inceput intr-o baraca din Piata Mare, dupa care in fata Portii Cisnadiei. Primul teatru a fost infiintat in 1788 de Martin Hochmeister, iar primele piese care s-au jucat au fost Shelspeare si Moliere. In momentul de fata Teatrul National din Sibiu este cel mai important din Romania si unul dintre cele mai active din Europa.

MAI MULTE DETALII
 
 
Bastionul Portii Cisnadiei
 
Bastionul Portii Cisnadiei

Construirea Bastionului a inceput in anul 1552, a fost finalizata dupa 25 de ani si facea parte din fortificatiile de aparare a orasului.  Zidurile groase de 2 metri si inalte de 10 sunt din caramida umpluta cu pamant, pentru o buna protectie si au costat 3756 guldeni.

MAI MULTE DETALII
 
 

Acest site foloseste sistemul de COOKIES pentru salvarea anumitor informatii despre vizita dvs. Utilizand site-ul nostru sunteti de acord cu folosirea acestora. Aflati mai multe detalii.