Acest site foloseste sistemul de COOKIES pentru salvarea anumitor informatii despre vizita dvs. Utilizand site-ul nostru sunteti de acord cu folosirea acestora. Aflati mai multe detalii.

 
 

Harta de acces


Vezi harta locatie Vezi harta locatie
 
 

Cum ajungi la noi

Coordonate GPS
N +44° 25' 47.05" E +26° 4' 55.66"

 
 

Vremea in Bucuresti

Calatoresti in Bucuresti ?

Vezi prognoza meteo pentru urmatoarele zile pentru a sti exact cum va fi vremea.

vezi vremea
 

Contact

Str. Izvor, Nr. 82-84, sector 5, Bucuresti
Tel. rezervari : (+40)21/4011011
E-mail : H5938-RE@accor.com;
Tel : (+40)21/4011000
Fax : (+40)21/4022898

 

Ai o intrebare?

Acceseaza pagina noastra de intrebari frecvente pentru detalii si raspunsurile la cele mai frecvente intrebari.
In cazul in care nu gasesti ceea ce cauti, suna la numarul afisat mai sus sau contacteaza-ne pe email, iar noi iti vom raspunde in cel mai scurt timp.

 

La 15 minute de mers pe jos de hotelul Ibis Palatul Parlamentului se afla Palatul CEC, una dintre cele mai frumoase cladiri din Bucuresti, care atrage in special prin stilul arhitectural renascentist.

Povestea incepe cu mai bine de 400 ani in urma, cand pe actualul loc al palatului a fost ridicata de Mihai Viteazul biserica „Sfantul Ioan cel Mare”. Dupa o suta de ani a fost renovata de Constantin Brancoveanu, iar dupa o alta suta de ani, cladirea a fost transformata in cea mai mare menajerie din tara.Datorita subrezirii in 1900 cladirea a fost renovata si i s-a pus prima temelie in prezenta Regelui Carol I al Romaniei si a Reginei Elisabeta.

In momentul de fata cladirea gazduieste un muzeu in care sunt expuse obiecte ce prezinta evolutia istorica si economica a CEC-ului. Mai exact, documente originale ale tranzactiilor financiar-bancare in anii de inceput ai bancii, documente financiare si civile din colectia Tezaur CEC, produse bancare incepand din anii 1880 pana in zilele noastre, "pusculite" si seifuri din perioada interbelica, materiale de promovare a imaginii bancii de-a lungul timpului precum timbre, medalii comemorative, insigne sau ilustrate.

"Un lucru inedit legat de acest palat este faptul ca in prezent, locul unde se afla Parlamentul are aceeasi orientare in plan cu CEC-ul, iar conturul strajuit de patru "minarete" deseneaza imaginar o cruce in forma de X, numita si crucea Sfantului Andrei"


VeziAtractii turistice in jurul Hotelului Ibis Bucuresti Palatul Parlamanetului pe harta extinsa
 

Palatul CEC

 
 
 
 

Link-uri utile

 
Wikipedia
 
 
INAPOI LA ATRACTII
 

Acest site foloseste sistemul de COOKIES pentru salvarea anumitor informatii despre vizita dvs. Utilizand site-ul nostru sunteti de acord cu folosirea acestora. Aflati mai multe detalii.