Acest site foloseste sistemul de COOKIES pentru salvarea anumitor informatii despre vizita dvs. Utilizand site-ul nostru sunteti de acord cu folosirea acestora. Aflati mai multe detalii.

 
 

Harta de acces


Vezi harta locatie Vezi harta locatie
 
 

Cum ajungi la noi

Coordonate GPS
N +44° 26' 47.27" E 26° 4' 40.58"

 
 

Vremea in Bucuresti

Calatoresti in Bucuresti ?

Vezi prognoza meteo pentru urmatoarele zile pentru a sti exact cum va fi vremea.

vezi vremea
 

Contact

Calea Grivitei nr.143, sector 1, Bucuresti
Tel. rezervari : (+40)21/3009110
E-mail : H3302-RE@accor.com
Tel : (+40)21/3009100
Fax : (+40)21/3009098

 

Ai o intrebare?

Acceseaza pagina noastra de intrebari frecvente pentru detalii si raspunsurile la cele mai frecvente intrebari.
In cazul in care nu gasesti ceea ce cauti, suna la numarul afisat mai sus sau contacteaza-ne pe email, iar noi iti vom raspunde in cel mai scurt timp.

 

Este unul dintre cele mai diversificate muzee din Europa, dintre cele care gazduiesc piese de arta si traditii populare. Peste 100.000 de obiecte sunt expuse publicului larg, in cele cateva zeci de incaperi, din cladirea neoromaneasca inspirata din traditia brancoveneasca, ridicata in 1912. 

In 1864, Alexandru Ioan Cuza a pus bazele Muzeului National de Antichitati, precursorul actualului Muzeu al Taranului Roman. 
Cea mai importanta dintre colectii este cea de ceramica care cuprinde un numar de aproximativ 18.000 de piese. In aceasta colectie se regasesc obiecte precum: oale pentru sarmale, oale pentru prins lapte, oale pentru fiert magiunul, cratite sau vase pentru friptura, forme pentru cozonac, ulcioare de diferite marimi pentru apa. O a doua colectie este cea costumelor taranesti. Aceasta contine un numar de aproximativ 20.000 de piese, cuprinzand obiecte din toate zonele tarii, din secolul XIX si XX. De asemenea, in patrimoniul muzeului se gaseste si o colectie de tesaturi de interior, majoritatea pieselor provenind din Moldova si Oltenia.

Pensionarii trebuie sa scoata din buzunar 3 lei, iar toti cei care vor sa faca fotografii in interiorul muzeului trebuie sa scoata din buzunar 50 lei.


Vezi Atractii turistice in imprejurimile Hotelului Ibis Bucuresti Gara de Nord pe o harta extinsa
 

Muzeul Taranului Roman

 
 
 
 
INAPOI LA ATRACTII
 

Acest site foloseste sistemul de COOKIES pentru salvarea anumitor informatii despre vizita dvs. Utilizand site-ul nostru sunteti de acord cu folosirea acestora. Aflati mai multe detalii.